Geluk weer gevonden

Rick Hobé


Als Rick Hobé 20 jaar is komt hij met een indicatie nieuw beschut bij Werkzaak Rivierenland. Rick gaat aan de slag in de productie. “Het werk in de productie paste niet bij mij. Ik had het niet naar mijn zin en met de voormannen had ik geen klik.“


"Eindelijk heb ik het geluk weer gevonden.
Ik ben getrouwd en ik heb een mooie baan!"

Rick Hobé


Rick is steeds vaker thuis dan op het werk te vinden en raakt werkloos. Na een jaar thuiszitten komt Rick weer bij Werkzaak terecht. Dit keer om een uitkering aan te vragen.


Hij wil dolgraag weer aan het werk bij een reguliere werkgever, maar kan geen baan vinden. Rick solliciteert, steeds zonder resultaat.

“Van het thuiszitten werd ik gek. Ik keek uit naar een baan. Via Werkzaak ging ik aan de slag met de workshops en ontdekte ik mijn talenten. Op mijn 17e haalde ik mijn Mbo-diploma detailhandel en daarna werkte ik vooral in de horeca. Het omgaan met gasten is mij op het lijf geschreven. Mijn werkcoach sprak over de mogelijkheden bij Van der Valk Hotel in Tiel. Werkzaak had daar al mensen werken. Ik stelde mijn werkcoach voor om er te solliciteren. Ik kende zelf iemand die daar werkt en vroeg hem een balletje voor mij op te gooien. Dezelfde dag werd ik uitgenodigd voor een gesprek en drie weken later was ik aan het werk als ontbijt-kok!”

Goed begin van de dag
“Ik sla mijn ontbijt nooit over. Het is een goed begin van de dag en dat doe ik altijd thuis, al is het maar een crackertje. Mijn werkdag begint om 6 uur. Ik zet alles klaar voor het ontbijt, het buffet en de vleeswaren. Daarna bak ik de omeletten en eieren. Dat vind ik leuk om te doen, omdat ik dan contact heb met de gasten.”


Om half 3 is Rick klaar met werken en fietst hij naar huis. Rick woont samen met zijn vrouw. Hij staat met veel plezier in de keuken en kookt ’s avonds graag.


"Rick is ontbijt-kok bij Van der Valk Hotel in Tiel. Hij werkt 32 uur per week."

Werkzaak Rivierenland


Rick is ondernemend en kijkt uit naar de toekomst. “Ik wil doorgroeien, ik ben geen domme jongen. Ik heb ervaring in de horeca. In juni gaan we kijken of ik in vaste dienst kan komen bij Van der Valk.”


Rick heeft het enorm naar zijn zin: “Van der Valk is een jonge frisse organisatie. Het is een fijne werkgever en ik werk samen met hele leuke collega’s in het keukenteam waar ik altijd bij terecht kan.“ Rick zijn advies voor anderen? “Als je je dromen waar wil maken doe het dan nu!”