Janet doet het
gewoon anders

Een onderneming vanuit de bijstand


Een onderneming starten vanuit de bijstand? Werkzaak Rivierenland helpt je (weer) op weg met financiële bijstand, advies en begeleiding via de zogenaamde Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen).

Janet Meijer

De Culemborgse Janet Meier maakte gebruik van de Bbz-regeling van Werkzaak Rivierenland toen zij na een reorganisatie werkloos raakte. Ook haar relatie liep op de klippen, het huis werd verkocht en Janet had geen inkomen. Werkzaak vulde twaalf maanden haar inkomsten aan tot het niveau van de bijstandsuitkering.


Janet vroeg een uitkering aan via Werkzaak Rivierenland en plaatste haar CV op de website werk.nl. Zo kwam Janet in contact met een uitzendbureau dat nieuwe franchisers zocht. Dat leek Janet wel wat.


"Ik heb een succesvol uitzendbureau en help net als Werkzaak mensen in Rivierenland aan werk. Hoe bijzonder is dat!"

Janet Meier


Levensvatbaar

Janet legde haar ondernemingsplan voor aan Werkzaak. Werkzaak keurde het plan levensvatbaar. Ze ontving een lening van Werkzaak om te investeren in haar op te richten bedrijf. “In het begin was het niet makkelijk en zeker niet voldoende om van te leven. Ik bikkelde door en dat wierp zijn vruchten af. Mijn klantenkring groeide enorm. Na 1,5 jaar was ik zover dat ik Werkzaak Rivierenland de lening terug kon betalen. En kijk waar ik nu sta! Ik heb een succesvol uitzendbureau en help net als Werkzaak mensen in Rivierenland aan het werk. Hoe bijzonder is dat!’”

Een kans

"Mede door de hulp van Werkzaak Rivierenland lukte het om Uitzendbureau Rivierenland op te starten. Werkzaak geloofde in mij en gunde mij een kans om mijzelf als ondernemer te ontwikkelen!”