Klussen

in de hallen

Klus voor Avri en Schotpoort

Werkzaak, Avri en logistieke partner Schotpoort Connect verzorgen elk kwartaal de distributie van plastic zakken voor pdb-afval (plastic verpakkingen, drinkpakken en blik). Het gaat om zo’n 13000 huishoudens die elk kwartaal een pakketje afvalzakken thuis ontvangen.

De medewerkers van Werkzaak verzorgen deze flinke “ompak”-operatie en bezorgen de pakketjes ook. 85 medewerkers verzorgen in wisselende teams het ompakken en sealen van de afvalzakken. Er worden dan van grote rollen afvalzakken kleine pakketjes gemaakt.

Schotpoort Connect adresseert de pakketten. De medewerkers van Werkzaak zorgen voor de “laatste meters”, het in de brievenbus bezorgen van de pakketten. Schotpoort begeleidt de Werkzaakmedewerkers daarbij. Dit zijn vaak niet standaard afleveradressen zoals hoogbouw en centrumlocaties.

De bezorgers zijn denken goed mee, hebben ideeën en voelen zich zeer verantwoordelijk en betrokken. Ik zie de medewerkers stuk voor stuk groeien. Daar word ik blij van.

Glasvezelkastjes bestickeren

Werkzaak voerde een opdracht uit voor Delta Rijsen glasvezel/UBRivierenland en werd in mei verrast met bezoek en traktatie.

UBRivierenland, een samenwerkingsorganisatie van zeven gemeenten in Rivierenland, werkt hard om in een glasvezelnetwerk voor inwoners in de buitengebieden te realiseren. Delta Rijssen Glasvezel voert dit uit. Iedere aangesloten woning krijgt een kastje in de meterkast. Bij Werkzaak bestickerden we 5000 van deze kastjes.

De opdrachtgever van deze klus kwam in mei een kijkje nemen bij de uitvoering van dit werk. De opdracht is vlot en secuur uitgevoerd door de Werkzaak medewerkers.

UBRivierenland is een tevreden klant en verraste de medewerkers als dank met een kleine traktatie. Een mooi voorbeeld van goed en zinvol samenwerken in regio Rivierenland.

Werkzaak werd in mei verrast met een bezoek en traktatie

Hal 11 Kuehne + Nagel

Bij deze samenwerking van Werkzaak en Kuehne & Nagel krijgen medewerkers uit de productiehallen van de Poppenbouwing de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Je kunt als medewerker geleidelijk ervaren werken bij een regulier bedrijf gaat. Bij Kuehne en Nagel hebben we een productielijn die zoveel mogelijk lijkt op het werken in de hallen in Geldermalsen. We noemen hem hal 11. De medewerkers doen hetzelfde soort werk met bekende medewerkers en bekende leidinggevenden. De werktijden zijn ook gelijk. Vervoer is geregeld. Er is niet meteen de werkdruk van een regulier bedrijf. De grootste verandering is de werkomgeving.

Als medewerker heb je zo de tijd en de ruimte om verder te leren. Medewerkers verbreden hun horizon. Je kunt zo eventueel doorstromen naar groepsplaatsing bij Kuehne & Nagel of naar een ander bedrijf. Mensen kunnen altijd weer terug naar de hallen van O&O in Geldermalsen.

Medewerkers uit hal 11 zeggen vaak: "de dagen vliegen voorbij en het fijn is dat er altijd voldoende werk is"